Ke-Tech Kft.

Anyagvizsgáló eszközök forgalmazása és szervize

DM5E ultrahangos falvastagságmérő

  • Bevált, megbízható ultrahangos falvastagságmérő, a legtöbb szokványos mérési feladatra alkalmas
  • Jól leolvasható kijelző, kompakt méret (223 g), ellenálló kialakítás (IP 54)
  • Többféle kétrezgős vizsgálófejjel használható (2 MHz, 5 MHz, 7,5 MHz)
  • Festékrétegen keresztül történő mérés lehetősége. Magas hőmérsékletű mérés (DA 590 vizsgálófejjel, akár 200 ºC-ig)
  • Opciós adatrögzítő funkció raszteres méréshez
  • Egy- és kétpontos kalibrálás (menüből választható), EN ISO 15317 megfelelőség

Leírás

A bevált DM5E  készülék pontos adatokat szolgáltat a berendezések (csövek, lemezek, tartályok stb.) maradék falvastagságáról. A mérések elvégzése a logikus kezelésnek köszönhetően gyors és  egyszerű. A széles vizsgálófej kínálatból a megfelelő szondát választva a legtöbb szokványos mérési feladat kivitelezhető, legyen szó vékony lemezekről, vagy vastag falú berendezésekről. Továbbá magas hőmérsékleten használható szondák is rendelkezésre állnak (akár 200ºC-ig), a legnépszerűbb vizsgálófejek paraméterei ráadásul be vannak táplálva a gépbe, így a beállítás egy-két gombnyomással elvégezhető.

A műszer 2 db AA elemmel működik, és kellően robosztus felépítésű – ütések és behatoló por ellen védett (IP 54) – ezért hosszan és gazdaságosan üzemben tartaható.

DM5E Basic: min./max. érték regisztrálása, B-scan (B-kép) megjelenítés: szkennelésnél a falvastagság folyamatos kijelzése oszlopdiagramon

DM5E: Dual-Multi funkció: bevonaton keresztül történő mérés. A festékréteget nem szükséges etávolítani, amivel jelentős időt takaríthat meg.

DM 5 DL (DataLogger): adatrögzítő raszteres méréshez (akár 50 000 ponttal). A mért értékek egyszerűen excel táblázatba exportálhatók egy mellékelt Excel makró segítségével, nem kell szoftver telepíteni.