Roncsolásmentes anyagvizsgáló eszközök fogalmazása, szervize, kalibrálása, ipari röntgenátvilágítás
hu  |  en
Bisnode tanusitvany

Röntgen átvilágítás

Az országban egyedüliként 2005. óta röntgenátvilágítási szolgáltatással is a rendelkezésére állunk!

A röntgenátvilágítási módszer az ipar számos területén alkalmazható, például kisebb alkatrészektől kezdve az alumínium, műanyag öntvények, különféle gépkocsi alkatrészek, elektronikai egységek vizsgálatán át a régészeti leletekig. A vizsgálati darabokról készült röntgenfelvételeket rögzítjük, kérésre adathordozóra mentve adjuk át.

A szolgáltatás a monori telephelyünkön történik!

Megrendeléseit rövid határidőre vállaljuk!

További információért kérjük keresse ifj. Kecskés Péter kollégánkat a (+361) 290-0151-es telefonszámon vagy a ketech@ketech.hu e-mail címen!

A Mediagnost Kft. nyilatkozata a szolgáltatásról:

"Hogyan keressünk pénzt a minőség javításával? Cégünk a MEDIAGNOST Kft. orvosi röntgen berendezéseket gyárt, melyek a világpiacon nagynevű multinacionális cégek termékeiként jelennek meg. A gépekbe sok alumíniumöntvény alkatrészt építünk be. A termelési mennyiség és a vevői igények növekedésével az öntvényekben található nem kívánatos üregek, lyukak miatt a fölöslegesen végzett forgácsolási munka mennyisége is megnövekedett. Ez már kimutatható veszteséget okozott cégünknek, melyet tervezett módon csökkenteni kívántunk.

Két lépcsőben kívántuk megvalósítani a tervet

Az első lépcsőben a fölösleges forgácsolási munkát kívántuk csökkenteni.
A második lépésben, pedig az öntvényeink minőségjavítását kívánjuk elérni. Az elsõ lépéshez a roncsolásmentes anyagvizsgálati eszközök forgalmazásában is élenjáró KE-TECH Kft-t választottuk partnerünknek, akik az országban egyedüliként monori telephelyükön ipari röntgen átvilágítást is szolgáltatnak.

Korszerű General Electric Inspection Technologies Seifert DP 119 típusú átvilágító berendezésük, mely 160kV-os kis fókuszú röntgencsővel rendelkezik, alkalmas öntvényeink megfelelő minőségben való vizsgálatának elvégzéséhez.  

Vállalták, hogy az öntvényeinket igényeinknek megfelelően megvizsgálják és a képeket késõbb azonosíthatóan, azaz az öntvényekkel párba rendelhetően, elektronikus adathordozón átadják nekünk. Az együttműködésünk másfél éve alatt a vizsgálatokban fennakadást nem tapasztaltunk. Ennek az együttműködésnek az eredménye a forgácsolási munka jelentős csökkenésében mutatkozik meg, hiszen az öntési selejtet már nem is munkáljuk meg.

Hogyan spórolunk ezzel még pénzt is?
Sok a kiadás a vizsgálat és az utólagos értékelés folyamán. Az a forgácsolási gépidő, amit megspórolunk másra fordítható, amivel már pénzt tudunk keresni. Az egyenleg már ebben az állapotban is pozitív, de számoljuk hozzá azt is, hogy a forgácsolási többletmunka miatt szállítási késedelem várható. Ez pedig olyan mértékben ronthatja egy cég megítélését, hogy a partnerek visszamondanak megrendeléseket, illetve kötbért kell fizetni a késedelmes teljesítés miatt."

Zsembery András
Mediagnost Kft.