Roncsolásmentes anyagvizsgáló eszközök fogalmazása, szervize, kalibrálása, ipari röntgenátvilágítás
hu  |  en
Bisnode tanusitvany

Felületi repedésvizsgálatok eszközei

A penetrációs eljárás azon alapul, hogy alkalmas behatolóanyagot a vizsgálandó felületre felhordanak és ez a szer, amely színes vagy fluoreszkáló anyagot tartalmaz, a felületre nyitott hibahelyekbe beszívódik. Megfelelő idő eltelte után, a felületről a vizsgálószer feleslegét, a közbenső tisztítóval eltávolítjuk, majd száradás után felszórjuk az előhívót. Az előhívó, a szemmel nem látható felületi hibákból, a behatolóanyagot kiszívja és a hibahelyeken színes, (vagy a fluoreszkáló anyagoknál UV fényben) hibarajzolat jelenik meg.

Folyadékbehatolásos vizsgálatok

A folyadékbehatolásos eljárás olyan hibák jelzésére alkalmas, ahol az anyaghiba a felületre nyitott. Alkalmazható fémfelületek vizsgálatára, de műanyagok vizsgálatára...

Mágnesezhetőporos vizsgálatok

Mágneses repedésvizsgálattal természetesen csak mágnesezhető anyagok vizsgálhatók.Vizsgálat elve: a hegesztett kötések felületi és felület közeli hibái...

UV lámpák, járommágnesek

A fluoreszkáló vizsgálóanyagokkal végzett repedésvizsgálatok elengedhetetlen kelléke a megfelelő teljesítményű UV lámpa és járommágnes.

Vizuális vizsgálatok

Mini fiberszkóp, mérőlupe, luxmérő a gyors vizuális vizsgálathoz.

Speciális termékek

Tükröződésgátlók, feszültségmentesítő, szivárgásjelző, formaleválasztók ás egyéb speciális anyagok a felületi repedésvizsgálathoz.