Roncsolásmentes anyagvizsgáló eszközök fogalmazása, szervize, kalibrálása, ipari röntgenátvilágítás
hu  |  en
Bisnode tanusitvany

nyomtatás

SpotChecker, ponthegeszés vizsgáló

Kézi repedésvizsgáló műszer ponthegesztési varratok ellenőrzésére! Lehetővé teszi a helyszíni varratellenőrzést közvetlenül a gyártósoron, pénz és idő megtakarításával. Hordozható és erős, súlya csak 3,2 kg, akkumulátor működtetésű, IP 65 szigetelésű, nem igényel intenzív betanítást, összeköthető külső periféria eszközökkel!
SpotChecker, ponthegeszés vizsgáló
SpotChecker, ponthegeszés vizsgáló
SpotChecker, ponthegeszés vizsgáló
SpotChecker, ponthegeszés vizsgáló

Az autó karosszéria szerelő gyártósoron használatos kötési módszerek mennyisége jelentősen megnövekedett az utóbbi néhány évben. Míg korábban az ellenállás hegesztés és a MIG/MAG varratok voltak a kedvelt kötési módszerek, ma már az olyan technikák, mint a lézer hegesztés/forrasztás, ragasztás stb. használata terjedt el. Mivel mindezen eljárások egyedileg és néha együttesen is használhatók, ez a komplexitás új követelményeket támaszt a vizsgáló mérnöki munkával szemben. A roncsolásos, azaz a kalapáccsal és vésővel végzett varratvizsgálatok mellett, a roncsolásmentes ultrahangos vizsgálat rutinszerűen alkalmazottá vált. Ennek az eljárásnak megnövekedett népszerűsége nem kis részben növelte a GE Measurement & Control fejlesztésben való részvételi szándékát, mivel a cég szorosan együttműködik az autóipari szektorral. Ma az ultrahangos ponthegesztési varratvizsgálat a nagyobb gépkocsi gyártók által alkalmazott módszer.

A SpotChecker lehetővé teszi a helyszíni varratellenőrzést közvetlenül a gyártósoron, pénz és idő megtakarításával.

Hordozható és erős!
Súlya csak 3,2 kg, akkumulátor működtetésű, és IP 65 szigetelésű.

Az akkumulátortöltés lehetséges a műszeren belül és kívül, egy külső töltő használatával. A hordozhatóság lehetővé teszi a hegesztés helyén vagy a gyártósoron történő ellenőrzését, az alkatrészeknek a kijelölt vizsgáló állomásra való beszállítása nélkül. Több vizsgálatot lehet elvégezni ugyanabban az időkeretben, amely megnövekedett termelékenységet jelent.

Könnyű használhatóság

A SpotChecker nem igényel intenzív betanítást, de felkínálja egy "szakértő" rendszer előnyét a hegesztés ellenőrzésében kevésbé járatos emberek részére.

Ergonomikusan tervezett kezelői interfésze egy8,4” LCD érintős képernyő, hat programozható funkciógombbal és dupla golyós egérrel, ezért egyszerűen és hatásosan működtethető a legeldugottabb vizsgálati helyeken is.

Összekapcsolhatóság

A repedésvizsgáló összeköthető külső periféria eszközökkel, például egérrel, billentyűzettel és nyomtatóval USB-n keresztül. A műszer ugyancsak csatlakoztatható PC-hez vezeték nélkül, WLAN-nal vagy Bluetooth-al, adatok fel és letöltéséhez.

A felhasználóbarát távvezérlő, programozható funkciókkal felszerelve, nagy rugalmasságot biztosít. Az intelligens dialóg vizsgálófejek, amelyek az adatokat automatikusan felismerik és betöltik, 100 %-os pontosságot biztosítanak.

Minőségellenőrzési rendszerekbe integrálható

A vizsgálati eredményeknek egy megfelelő adatbázisba történő azonnali és vezeték nélküli átvitelével lehetséges a pontos és megbízható visszajelzés a hegesztési paraméterek kiigazításához, valamint a helyszíni hegesztési varratok hibáinak kijavításához.

Alkalmazás-specifikus szoftver

Az ultrahangos tapasztalatokat a nagy teljesítményű számítógép-konfigurációval kombinálva, az egyedi elektronikus adatfeldolgozás alkalmazásával a SpotChecker egy megoldási csomagot biztosít a vizsgálatok elvégzésére, az eredmények ellenőrzésére, kiértékelésére és dokumentálására, kielégítvea szigorú minőségbiztosítási követelményeket. Felhasználja a már jól ismert UltraLOG-szoftvert, amelyet kifejezetten a helyszíni hegesztési varratok ellenőrzésének kiértékelésére és dokumentálására fejlesztettek ki. Ez segíthet az ”A”scan”

visszhang jelek analizálásában, és biztosítani tudja a részletes hiba osztályozást, például a helyszíni hegesztés épségét, a laza vagy beégett helyszíni hegesztési varratot, a nem megfelelő hegesztési gyökátmérőt, stb. A szoftver kiterjedt adatbázisa ugyancsak lehetővé teszispeciális ellenőrzési tervek menedzselését, testre szabva a megfelelő gyártási folyamatokhoz.

Megadja a vizsgálandó hegesztési varratok számát, és ismerteti a vizsgálat helyét, az anyag adatait, a vizsgálati diagramokat és az ultrahangos vizsgálati beállításokat, amelyek lehetővéteszik a SpotChecker használatát viszonylag szakképzetlen személyzettel is.

Kompatibilis a meglévő GE ponthegesztés vizsgáló műszerekkel

A SpotChecker folytatja és fejleszti a GE széleskörű USLT helyszíni hegesztési vizsgálatok megoldásait. Ugyanazt a szoftvert alkalmazza, így az adatok megoszthatók, ha szükséges, a tartományban lévő különböző készülékek között.

Megfelel a hagyományoknak és a szerviz tapasztalatoknak

A SpotChecker egy olyan termék, amely illeszkedik az NDT megoldások egyik világ vezető gyártó cégének általános termékeihez.

A KE-TECH Kft. kínál eladás utáni szervizt, karbantartást, kalibrálást.

Ajánlott tartozékok

  • Spot-BAT lítium-ion akkumulátor a Hot Swap-hez (tartalék alkatrészként)
  • Spot- Chrg akkumulátor töltő a Spot- BAT Li-Ion akkumulátor külső töltéséhez
  • Spot-BT Bluetooth Adapter (külső USB-n keresztül)
  • Spot-WLAN   WLAN modul (belső)
  • Spot-RC távvezérlő átviteli dobozzal és belső vevővel együtt, USB optikai egér, Külső billentyűzet USB csatlakozással (német rendszer), Külső billentyű készlet USB csatlakozással (amerikai rendszer), 3,5" hajlékonylemezes meghajtó USB csatlakozással CD-RW meghajtó USB csatlakozással, Spot-NS vállszíj

További információt Orentsák Géza kollégánktól kaphat a (+361) 290-0151-es telefonszámon illetve a gorentsak@ketech.hu címen.

Árajánlat kérése
Árajánlat kérése
SpotChecker, ponthegeszés vizsgáló
Megrendelés
SpotChecker, ponthegeszés vizsgáló