Roncsolásmentes anyagvizsgáló eszközök fogalmazása, szervize, kalibrálása, ipari röntgenátvilágítás
hu  |  en
Bisnode tanusitvany

nyomtatás

ERESCO MF4 röntgenkészülék beépített expozíciós idő kalkulátora

Az ERESCO MF4 készülékben lévő számítógép képes meghatározni a beállított kV és FFD (fókusz-film távolság) esetén használható legrövidebb megvilágítási időt. Lehetőség van további paraméterek, mint a munkadarab anyaga, vastagsága, a kívánt feketedés, filmtípus, illetve a fókusz-film távolság beállítására és a készülék elvégzi az expozíciós idő korrekcióját, ezzel lerövidítve a munka előkészítésére fordított időt
ERESCO MF4 röntgenkészülék beépített expozíciós idő kalkulátora
ERESCO MF4 röntgenkészülék beépített expozíciós idő kalkulátora

Az ERESCO MF4 röntgenkészülék beépített expozíciós idő kalkulátora

Az ERESCO MF4 készülékben lévő számítógép képes meghatározni a beállított kV és FFD (fókusz-film távolság) esetén használható legrövidebb megvilágítási időt. Lehetőség van további paraméterek, mint a munkadarab anyaga, vastagsága, a kívánt feketedés, filmtípus, illetve a fókusz-film távolság beállítására és a készülék elvégzi az expozíciós idő korrekcióját, ezzel lerövidítve a munka előkészítésére fordított időt.

A beállításokat a készülék képernyőjén megjelenő menü segítségével végezhetjük el.

 

Első lépésként az F1 billentyű megnyomásával lépjünk át a következő menüsorra:

Az F5 megnyomásával előhívjuk a megvilágítási kalkulátort:

A képernyő középső részén láthatók az általunk elvégzett beállítások értékei (kV, mA, idő), a jobb oldalon pedig az expozíciós paraméterek alapértékei. Az egyes paraméterek a feladatnak megfelelően megváltoztathatók. Ha megnyomjuk az F1 billentyűt, a nyilak segítségével kiválaszthatjuk a vizsgálati darab anyagát:

A megfelelő anyag kiválasztását az OK billentyű megnyomásával nyugtázzuk, ezzel a következő paraméter válik kijelöltté. Ha az adott paramétert nem szeretnénk megváltoztatni, a fel – le nyilakkal tovább léphetünk.

Amikor megtörtént az összes paraméter beállítása, az F4 billentyű megnyomásával indíthatjuk a számítást. A mA x min szorzat alapján a készülék beállítja az adott kV és mA beállításhoz tartozó expozíciós időt.

Amikor ez megtörtént, nyomjuk meg az F4 billentyűt, a készülék úgynevezett teljesítmény üzemmódra vált, a csőáramot maximális értékre állítja és újraszámolja a megvilágítási időt.

Amennyiben ilyenkor a kV beállítást is megváltoztatjuk, a készülék annak megfelelően ismét kiszámolja a legrövidebb expozíciós időt. A beállítások befejeztével az F5 megnyomásával lépjünk ki a kalkulátorból.

Az így kiszámított értékeket programként is elmenthetjük, majd később ezeket előhívva további felvételeket készíthetünk ugyanezen paraméterekkel.

Abban az esetben, ha a beállítási paraméterek közül csak a fókusz – film távolságon szükséges változtatni, ezt a fentiekhez képest egyszerűbb módon is megtehetjük. Nyomjuk meg kétszer az F1 billentyűt, hogy az alábbi kijelzés legyen a képernyőn, majd nyomjuk meg az F4-et.

A jobb oldalon megjelenik a fókusz – film távolság alapértéke inverz kijelzésben.

Adjuk meg az új értéket a szám billentyűk segítségével és a készülék kiszámítja és beállítja az új távolsághoz tartozó expozíciós időt.

Ezek után az F1 megnyomásával visszatérünk a normál képernyőhöz és indíthatjuk a felvételt a zöld X-RAY ON gomb megnyomásával.

Árajánlat kérése
Árajánlat kérése
ERESCO MF4 röntgenkészülék beépített expozíciós idő kalkulátora
Megrendelés
ERESCO MF4 röntgenkészülék beépített expozíciós idő kalkulátora