Roncsolásmentes anyagvizsgáló eszközök fogalmazása, szervize, kalibrálása, ipari röntgenátvilágítás
hu  |  en
Bisnode tanusitvany

nyomtatás

Compact Port spektrométer

Alkalmas úgynevezett válogató és analizáló vizsgálatok elvégzésére. A szoftver lehetővé teszi az anyagminőségek beazonosítását, az EN szabványok szerint. Az úgynevezett levegős szondák, az egyszerűbb, válogatási feladatokhoz illeszkednek, míg az argon védőgáz alatti szondák lehetővé teszik a C, P és S összetevők analizálását is.
Compact Port spektrométer
Compact Port spektrométer
Compact Port spektrométer
Compact Port spektrométer
Compact Port spektrométer
Compact Port spektrométer
  • A készülék hőstabilizált optikai kamerával készül. A stabil változat vákuum alatti vizsgálatra is alkalmas.
  • A hordozható változat is a stabil készülék pontosságával rendelkezik.
  • A szondák cserélhetők egy gyorscsatlakozó segítségével.
  • A fényvezető 170 kvarcszálból áll, aminek jobbak a hajlíthatósági és vezetőképességi tulajdonságai.
  • A készülékhez nyomtató csatlakoztatható, amivel komplett vizsgálati jegyzőkönyv készíthető!

Mindössze 17 kg-os súlyával ez a rendkívül hatékony spektrométer a maga nemében a legkisebb ilyen készülék. Kezelése különösen egyszerű. A szoftver érintő képernyőn keresztül kezelhető. A terjedelmes adatbevitelhez beépített, teljes méretű billentyűzet szolgál, amely részletes minta ismertetés bevitelére vagy kiegészítő fém fajták generálására alkalmas.

Az adatok a  10,4” TFT kijelzőről könnyen leolvashatók, amely a lapos képernyők között a legjobb kontraszttal és leolvasási szöggel rendelkezik.

A korszerű BELEC WIN 21 szoftver a  BELEC COMPACT PORT rendszer ellenőrzésére szolgál.

A kijelzett elemzési eredményeken kívül átlagszámítást is végez több mérésen, meghatározza a relatív és abszolút szórást és az anyag adatbázis  adataival elemzési eredmény összehasonlítást is végez. Az új kategória kijelzés  automatikusan mutatja az elemzési eredménynek megfelelő fém kategóriát. Ezért a BELEC COMPACT PORT kezelése lényegesen egyszerűsödik és a kevésbé tapasztalt kezelő számra is  felhasználóbarát megoldást jelent.

A spektrométert maximális mérési pontosságra tervezték.  A DOUBLE-SPECTROMETER (KETTŐS-SPEKTROMÉTER) az ideális spektrum vonalak használatát teszi lehetővé. A 36 rendelkezésre álló mérőcsatornával ez a kisméretű műszer több alapra is konfigurálható (pld. Fe, Ni, Al, Cu, Co, Ti). A spektrométer hagyományos foto-elektromos cellával működik. A detektorok nagy dinamikus tartománya a legkisebb koncentráció különbségek mellett is széles méréstartományban teszi  lehetővé az azonosítást.

A BELEC COMPACT PORT spektrométer számos alkalmazás előtt nyit kaput. Akár termelési szektorban, építési helyen vagy hulladéktelepen elhelyezett csövön használjuk, a hő-stabilizált, zárt  klímakamrába helyezett spektrométerrel  könnyen mozoghatunk az egyik alkalmazási helyről a másikra.   A készülék kezelését és szállítását egyetlen ember végezheti.

A BELEC COMPACT PORT BELEC SZONDA CSATLAKOZÓVAL van ellátva, amellyel a szikráztató szondák és a speciális mérőállvány  dugaszolható.  Az argonnal elárasztott szondák és a spektrális  mérőállvány laboratórium jellegű elemzésekhez használható. A készülék konfiguráció függvényében a fémötvözetek és nyomelemek, ideértve a C, P, S és B elemeket is, meghatározhatók.

Az argon elárasztó és a vezérlés a szonda csatlakozóhoz kapcsolódnak.  Ez megmarad akkor is, ha a spektrométert.

A görbe szekunder rések a szomszédos spektrum vonalak világos szétválasztását segítik elő, ami magas ötvözet koncentrációk esetén különösen fontos a pontos elemzési eredményekhez.

Kompromisszumok nélküli megoldás bármely alkalmazásban.

A BELEC SPECIÁLIS SZONDA  a foszfor és a kén elemzését is lehetővé teszi. Az ezen elemek által kibocsátott rövid hullámhosszú sugárzás – a karbonnal ellentétben - a száloptikai csövön nem vihető át. Ehelyett a szondába kis méretű spektrométert építettek be. Az alacsony súly miatti könnyű kezelhetőség ezzel mit sem változik.

Az ARGON-ELÁRAZTÁSÚ SZONDA a rendkívüli mérési pontosságot húzza alá. Egyéb elemeken kívül, a karbon tartalom pontosan elemezhető.  Speciális optikai eljárás alkalmazásával 0,1 %C alatti mérések is azonos pontossággal végezhetők el mint a speciális karbon elemző rendszerekkel. Ugyanakkor a minták előkészítési eljárása lényegesen egyszerűbb.

Vegyes méréshez a LEVEGŐ SZONDÁT kapcsoljuk a készülékhez. 3 másodpercen belüli vizsgálati ciklus lehetséges, amelyet követően közelítő elemzés és a kategória azonosító jelenik meg. Ha keveréket találunk, akkor vizuális és/vagy hallható hibajelzés keletkezik, amit a kezelőnek kell nyugtáznia.

A maga nemében egyedülálló: csatlakoztatható mérőállomás mobil spektrométer rendszerekhez

Ha a mintákat a spektrométerhez lehet vinni, akkor a SPECIÁLIS MÉRŐÁLLOMÁS használata ajánlott.  A rutin mérések gyorsan és megbízhatóan elvégezhetők  a szonda, az adapter vagy a minta tartási igénye nélkül. A minták elemzése Ø 4 mm nagyságú mérési felületen is lehetséges és a kis méretű vagy kedvezőtlen alakú darabok esetén  különböző mérő adapterek használhatók.

A BELEC ADAPTEREK széles választékát kínálja,  amelyek mind a szondákhoz, mind a mérőállomásokhoz illeszkednek. Számos alakos darab és próbatest, 0,5 mm-től huzal, fémszálka, csavar, sőt kisméretű gömbök analizálhatók ezekkel az ADAPTEREKKEL

Anélkül, hogy speciális minta előkészítési eljárásra lenne szükség.  Ezen kívül a BELEC alkalmazástechnikai mérnökei örömmel segítenek Önnek speciális feladatai megoldásában.

A gyakorlatias spektrométer–szoftver

A spektrométer használatakor Ön naponta meggyőződhet a BELEC WIN 21 szoftver rendkívüli gyakorlatiasságáról. A rutin feladatok lényegesen leegyszerűsödnek. Meg lehet adni a minta leírást annak minden részletével. Az eredmények dokumentálása a szabványok szerint történik és igen egyszerű.  A mérési eredmények és statisztikák egyszerű formában grafikusan jeleníthetők meg.

Adatátvitel:

Az adatok  USB csatlakozók segítségével továbbíthatók. Opcióként Ethernet csatlakozó áll rendelkezésre a helyi hálózathoz.

Távvezérlő rendszer:

Ennek a szoftvernek a segítségével a BELEC igen gyors szolgáltatást ajánl Önnek rendszere és szerverünk összekapcsolásával. Szerviz mérnökeink távoli hozzáféréssel rendelkeznek és frissítéseket, korrekciókat, sőt demonstrációkat hajthatnak végre.

 

Az univerzális megoldás

BELEC SZONDA CSATLAKOZÓ

Ez a lehetőség különböző szikra szondák és csatlakoztatható szikráztató állomások használatát teszi lehetővé. Minden készülék speciális konstrukciójú az adott alkalmazáshoz. A nagypontosságú elemző készülék pillanatok alatt gyors referenciamérésekre alkalmas műszerré konvertálható.  Minden elemzési feladathoz a legmegfelelőbb készülék áll rendelkezésére. A BELEC COMPACT PORT alkalmazási lehetőségei a speciális mérőállomás csatlakozási lehetőségével tovább bővülnek.  Ez a lehetőség a fém elemző készülékek között a szondákkal ellátott mobil és a speciális szikráztató állomásos helyhez kötött kategóriában teljesen egyedülálló.

A maga nemében egyedülálló csatlakoztatható mérőállomás mobil spektrométer rendszerekhez

A múltban az optikai emissziós spektrométer mérőállomások csak helyhez kötött rendszereknél voltak alkalmazhatók – pld. a BELEC VARIO LAB-nál.  Ma már erre a  BELEC COMPACT PORT-hoz készült CSATLAKOZTATHATÓ MÉRŐÁLLOMÁS-sal is lehetőség van.

A szikráztató állomás és valamely szonda kombinációjával BELEC COMPACT PORT ideális eszköz pld. beérkező termékek vizsgálatához.

Ebben az esetben a szikráztató állomással felszerelt spektrométer helyhez kötött rendszerként használható. Helyszínen végzendő fém elemzéseknél, pld. tehergépkocsin vagy raktárban, a spektrométer szonda csatlakoztatásával visszanyeri mobilitását.  A műszaki cégek sokat profitálhatnak ebből a tulajdonságból akkor, ha a helyhez kötött funkciót laboratóriumban, míg a mobilt a helyszíneken használják.

Műszaki adatok:

Optika

– kettős spektrométer Paschen- Runge kiszerelésben

– Rowland kör átmérő 300 mm

– használható hullámhossz 190-410 nm, 220-430 nm

– bemetszés 3600 vonal/mm

– reciprok diszperziós 0,9 nm/mm (elsőrendű)

– sokk ellenállás

– hőmérséklet stabilizált foto-elektromos cellák

Szondák

– argon-elárasztású szikráztató szonda pontos elemzéshez, ideértve a karbont is

– argon áram 0,1 l / min készenlétben és 2,5 l / min elemzéskor

– argonvezérlés a kábel aljzaton

– levegő szonda gyors keverék vizsgálathoz

– adapterek huzalokhoz, csövekhez és kisebb alkatrészekhez; minden szondához rendelkezésre áll

– könnyű, rázkódásbiztos műanyag szonda ház

– start és törlés gomb könnyű kézi kezelése

– jel a keverék azonosításhoz: vizuális kijelző „ismétléshez” és „visszautasításhoz”, a start gomb blokkolása a nyugtázó gomb megnyomásáig

– többszálas kvarc optika, 3 m és 5 m szabvány hosszban

– alacsony kopású wolfram elektróda

– ezüst elektróda levegő szondához

– szonda csatlakozó rendszer

Forrás

– szikra generátor maximum 400 Hz frekvenciához

– unipoláris kisütés

– külön paraméter előszikráztatáshoz és szoftverrel választható integrálással

– gyújtófrekvencia program, amely szoftverrel választható

– kisütési energia program

– ív forrás levegő szondához, opciós

– gyújtófeszültség  20 kV

Csatlakoztatható mérőállomás

– argon -elárasztású mérőállomás pontos elemzéshez

– argon áram 0,1 l/min készenlétben és 2,5 l/min elemzéskor

– csatlakozó rendszer argon vezérléssel a kábel foglalaton, készüléktől független

– földelt szikráztató állomás Ø 10 mm elemző nyílással, opcionálisan

-  keramikus betéttel 4 mm min. méretű mintákhoz

– adapterek huzalhoz, csövekhez és kis darabokhoz

– alacsony kopású wolfram elektróda – pneumatikus minta rögzítés

Elektronika

– stabilizált nagyfeszültség

– zéró-stabilizálású analóg erősítő

– 6-dekádos dinamikus A-D konverter minden csatornához

– 36 csatorna digitális integrálással, több alapon konfigurálható

Méretek

– szélesség: 14.2 in.  (360 mm)

– magasság: 7.9 in.  (200 mm)

– mélység: 16.5 in.  (420 mm)

Súly

– elemző egység: 37.5 lbs. (17,00 kg)

– speciális szonda: 2.9 lbs. ( 1,30 kg)

– argon szonda: 2.1 lbs. ( 0,95 kg)

– levegő szonda: 1.8 lbs. ( 0,80 kg)

– mérőállomás: 20.0 lbs. ( 9,50 kg)

Tápegység

– 230V/50Hz vagy 110V/60Hz

– 100W készenlét üzemmódban

– 600W elemzés alatt

Számítógéphardver

– rendszer-integrált ipari számítógép rendszer

– AT-kompatibilis CPU kártya Celeron® processzor 400 MHz valós idejű órával

– 512 MB RAM minimum

– 2.5” merevlemez 20 GB minimum

– 10.4” TFT színes monitor

– érintő képernyő

– speciális por és nedvesség ellen védett billentyűzet és beépített függesztett fedél

– USB portok

– Ethernet interfész RJ45, opcionális

Szoftver

– Belec WIN 21 elemző és minőség ellenőrző  program

– tetszőleges operációs rendszer pld. MS Windows XP

– Távkiszolgáló rendszer, opcionális

– elemzési eredmények kijelzése minden mérésnél

– kívánság szerinti mennyiségű elemző program a felhasználó előírásai szerint

– egyedi elemzési paraméterek minden programhoz

– automatikus program kiválasztás (APF), opcionális

– elemzés számítás: háttér korrekcióval, görbe pozíció korrekcióval, additív és multiplikatív  elemközi korrekcióval

– automatikus korrekciós standard típusokkal

– több program egyszerű és egyidejű hitelesítése

– vegyes ellenőrzés referencia mérésekkel történő összehasonlítással

– kategória vizsgálat összehasonlítással elemzési szabályokkal

– típus hitelesítés és típus mérés

– tűrések minden elemző programhoz és elemhez abszolút és relatív súly %-ban, egyedi beállítással

– átlagos és standard eltérés a kiválasztott mérésektől

– figyelmeztető jelzés , ha a hitelesítési görbét túllépjük

– automatikus emlékeztetés rendszeres újrahitelesítésre

– minőség ismertetés vagy anyagszám automatikus kijelzése

– ötvözet adatbank, 100 000 minőség és egyéb adat tárolható  (csak a számítógép tárolókapacitása szab határt)

– a monitoron az optimális olvashatóság biztosításához változtatható szövegméret

– protokoll tárolási funkció

– jelentés memória  funkció későbbi elemzéshez, nyomtatáshoz és archiváláshoz.

– számos statisztikai funkció grafikus reprezentációval

Árajánlat kérése
Árajánlat kérése
Compact Port spektrométer
Megrendelés
Compact Port spektrométer